| Lecsós csirkecombok kukoricás rizzsel receptHúsételek Hozzávalók: 300 g paradicsom 600 g zöldpaprika 1 nagy fej hagyma 80 g füstölt szalonna 4 nagyobb csirkecomb só, bors 2 ek. finomliszt 5 ek. olaj 2 kk. édes-nemes pirospaprika 1 babérlevél A kukoricás rizshez: 1 ek. vaj/margarin 200 g hosszú szemű rizs 100 g főtt kukorica 1 kis csokor petrezselyem Elkészítés: 1. A zöldségeket megmossuk. A paradicsomot 2 percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, meghámozzuk és gerezdekre vágjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, felkarikázzuk. A hagymát és a szalonnát apróra felkockázzuk. 2. A csirkecombokat megmossuk, meghintjük sóval, frissen őrölt borssal és fátyolnyi liszttel. A felforrósított olajban mindkét oldalukat 3-3 percig sütjük, aztán kiemeljük őket az edényből. 3. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a szalonnát és a hagymát, elkeverjük a pirospaprikával, a paradicsommal, valamint egy kevés sóval. Beletesszük a csirkecombokat és a babérlevelet, 20 perc múlva a zöldpaprikát, majd félig lefedve az egészet puhára pároljuk. Utánasózzuk, borsozzuk, a babérlevelet eltávolítjuk, és nem túl mély tálba szedve mihamarabb tálaljuk. 4. A kukoricás rizskörethez a felforrósított vajban/margarinban 1 percig pirítjuk a rizst. Felöntjük 4 dl forró vízzel, kissé megsózzuk, lefedjük, és 200 °C-os sütőben puhára pároljuk (20-25 perc). Hozzákeverjük a kukoricát és a finomra vágott petrezselymet, 1-2 percre hideg vízzel kiöblített csészékbe nyomkodjuk, és nagyobb, lapos tálra borítva kínáljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |