| Lapóka receptTésztafélék Hozzávalók: 50 dkg liszt 1-2 pohár kefír késhegynyi só tej élesztő cukor zsír - a tészta kenéséhez olaj a sütéshez Elkészítés: Az élesztőt langyos, cukros tejben megfuttatjuk, összedolgozzuk a liszttel, sóval, kefírrel. Lágy tésztát kapunk melyet két részre osztunk, téglalap alakúra nyujtjuk, zsírral vékonyan megkenjük és feltekerjük. Kb. 1 centi vastagságúra szeleteljük - csigákat kapunk - melyet lisztezett deszkán 20 percig kelesztünk. Forró olajban mindkét oldalát megsütjük, tejföllel, fokhagymával, reszelt sajttal kínáljuk. Jó étvágyat! Tanácsok: Vigyázzunk az olajjal, mert ha nagyon forró hirtelen sül, megbarnul és kemény kérget kap. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Éva1963 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |