Tutireceptek.hu fejléc

Dödöli recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1/2 kg krumpli,
30 dkg liszt,
8 dkg zsír,
2 dl tejföl,
10 dkg hagyma,
só.

Elkészítés:
A krumplit meghámozom, felszeletelem és sós vízben puhára főzöm.
Hozzáadom a szitált lisztet.
A közepébe főzőkanállal egy lyukat csinálok és további 1/4 óráig főzöm.
Jól elkeverem, hogy egy sima masszát kapjak.
Most jön rá a hagymás-tejfölös-zsíros keverék! Ehhez felszeletelem a hagymát, zsírban megpirítom, elkeverem a tejföllel és sózom.
Tálalásnál a forró Dödöli-re teszem.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pehelykönnyü forgácsfánk » Tejes lángos » Rakott spagetti 2. » Tepsis túrós csusza
» Pizza tészta » Krumplipürés picsi-pacsi » Pezsgős-tonhalas spagetti » Az én kenyerem
» Zabpehely piskóta » Sonkás rakott tészta » Áfonyás joghurttorta » Csípős krémsajt tésztára
» Túrógombóc diós bundában » Sonkás-kukoricás tésztasaláta » Túrógombóc főzés nélkül » Ravioli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.