| Küküllői kolbászleves 4 személyre receptLevesek Hozzávalók: 1 közepes hagyma 3 ek. olaj 30 dkg parasztkolbász (lehet füstölt is) 1 csapott evőkanál pirospaprika 25-25 dkg zöldborsó és zöldbab 2 gerezd foki 1/2 kk. örölt kömény 1 kk. só 1 babérlevél 1-1 dl tejföl és főzőtejszín 1 kk. finomliszt 1/2 citrom leve 1-1 kk. mustár és tárkony Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk. A kolbászt - miután a bőrét lehúztuk - karikára vágjuk. A hagymára dobjuk, és közepes lángon pirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát, majd a zöldborsót és a zöldbabot. Nagy lángra állítjuk, bő 1 liter vizet öntünk rá. A zúzott fokival, a köménnyel és a babérral fűszerezzük, megsózzuk. Kb. 10 perc alatt puhára főzzük. A tejfölt, a tejszínt, a lisztet a citrom levével és a mustárral simára keverjük. A levest ezzel sűrítjük, ízesítjük. Ha kell utánna ízesítünk. Tárkonnyal fűszerezzük. Jó étvágyat! Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: Csibe78 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |