| Kukoricával töltött csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: 2 csirkemell só őrölt bors ételízesítő por 4 dkg vaj vagy margarin 20 dkg fagyasztott kukorica 3 tojás fél csokor metélőhagyma a sütéshez: 3-4 ek olaj Elkészítés: A csirkemellet kicsontozzuk, bőrüket lehúzzuk. Az így kapott 4 filét lapjában bevágjuk, majd enyhén kiverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés ételízesítővel meghintjük és félretesszük. A vajon a kukoricát addig pároljuk, amíg a leve el nem fő, majd a felvert tojásokat ráöntjük. Enyhén megsózzuk, kocsonyásodásig sütjük. A húsra halmozzuk, fölaprított metélőhagymával meghintjük, a húst fölhajtjuk, és hústűvel vagy fogvájóval rögzítjük. Tepsibe rakjuk, olajjal meglocsoljuk, azután közepes lánggal kb. 25 percig sütjük. Tanácsok: Idényben földarabolt paprikát és paradicsomot is szórhatunk köré, sőt még pikánsabb, ha a sütés félidejében 2-3 cikkekre vágott almát dobunk mellé. Ezek megsülve köretként szolgálhatnak a pecsenyéhez. Burgonyapüré illik hozzá. A töltött csirkemellet hidegen is tálalhatjuk, ilyenkor majonézzel ízesített, kockákra vágott almát kínálunk hozzá, de franciasalátával is finom. Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: 352 kcal A receptet beküldte: Duracellnyuszi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |