| Kukoricasült napraforgómaggal és pirított zöldségekkel receptReform ételek Hozzávalók: 10-10 dkg kukoricaliszt és kukoricadara 10 dkg napraforgómag kevés hidegen sajtolt napraforgó olaj 5-5 dkg paprika gomba cukkini zöldborsó újhagyma Elkészítés: Kb. fél liter forrásban lévő vízbe állandó keverés mellett beleöntjük a lisztet és a darát, sóval ízesítjük, és sűrű, de még kenhető masszává főzzük. Hozzáadjuk a napraforgómagot, összekeverjük és kihűtjük. A kihűlt masszából kerek lepényeket, vagy téglalap alakú hasábokat formázunk, mindkét oldalukat lisztbe forgatjuk és kevés forró olajban kisütjük. A paprikát, cukkinit karikára, a gombát cikkekre, az újhagymát ujjnyi darabokra vágjuk, kevés olajban gyorsan megpirítjuk és a frissen kisült kukoricalepényeket ezzel tálaljuk A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |