| Kukoricás rizi-bizi receptKöretek Hozzávalók: 2 ek olaj 2 dl rizs 4 dl víz 1 kk só fél konzerv kukorica fél konzerv borsó Elkészítés: A rizst felforrósított olajba öntöm, fehéredésig pirítom állandó keverés mellett. Ráöntöm a hideg vizet ( sercegni fog, meg köpködni, ezért vigyázok), megkavarom és lefedem. Ha felforr, leveszem a gázt, és néha kavarok rajta. Mikor már alig van víz rajta, beleteszem a sót jól megkavarom és óvatosan hozzákeverem a kukoricát meg a borsót( a levét megiszom). Lefedem, kikapcsolom a gázt, és 15-20 perc múlva tálalom. Tanácsok: Télen a saját fagyasztott csöveskukoricával is helyettesíthetem a konzervet. Akkor megfőzöm, ha kihült késsel levágom a szemeket, és só helyett egy húsleveskockát teszek a rizsbe. ( Nincs rá magyarázat, de így más, jobb az íze.) Amúgy minden más egyezik. A borsó lehet fagyasztott is, de mégjobb a friss; ilyenkor puhára főzöm, míg a rizs puhul. Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |