| A tuti rizsfőzés módszere receptKöretek Hozzávalók: 2 személyre: 300 ml rizs 600 ml forró víz olaj só Vegeta/DeliKát őrölt kömény sáfrány Elkészítés: Forró olajon pirítsd meg a rizst, majd öntsd fel a forró vízzel, tedd hozzá a fűszereket, de NE kavard meg, tilos a rizst kavargatni. Tedd rá a fedőt és kis lángon főzd addig, míg a víz elpárolog róla, majd vedd le a tűzről és fedővel a tetején hagyd állni néhány percet, majd tálalhatod. Tanácsok: Ha tovább hagyod állni, akkor a sáfrány közelében levő rizsszemek vöröses sárgás színt kapnak, gyönyörűek lesznek, nagyon jól mutat tálaláskor. Ízesítsétek a rizst minnél bővebben, isteni finom tud lenni. Tessék elfelejteni a szimplán sós vagy sós és vegetás vízben kifőzött rizst, az borzasztó. Fő a változatosság. A receptet beküldte: MelisUK Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |