Tutireceptek.hu fejléc

Kukoricás rakott palacsinta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
2,5 dl liszt

1 tojás

kevés szódavíz

10 dkg fagyasztott szemes csemegekukorica

4 dl tejföl

2 nagy gerezd fokhagyma

1 teáskanál finomra vágott zellerzöld

25 dkg apróra vágott pulykasonka vagy más felvágott

10 dkg reszelt sajt

olaj



őrölt bors

Elkészítés:
A tojásból, szódavízből és lisztből sűrű palacsintatésztát készítünk, majd belekeverjük a kukoricát, és sóval, őrölt borssal fűszerezzük. Kiolajozott, tapadásmentes palacsintasütőbe adagolunk a masszából egy-egy merőkanálnyit, és szép pirosra sütjük mindkét oldalát.

A pirosra sült palacsintákat egy kiolajozott jénai tálban egymásra rakjuk. Rétegzés közben soronként meglocsoljuk zúzott fokhagymával és zellerzölddel elkevert tejföllel, és megszórjuk apróra vágott pulykasonkával (vagy más felvágottal). Addig rétegezzük míg a hozzávalók elfogynak. A tetejét megkenjük még tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal. Meleg sütőben átforrósítjuk a rakott palacsintát, míg a tetején a sajt szépen megpirul.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kínai palacsinta » Rakott babapiskóta » Almás joghurtos palacsinta » Halfilével rakott krumpli
» Gombás rakott karaj » Epres palacsinta » Rakott pulykamell » Kukoricás rántott karaj
» Túrós rakottkrumpli » Majorannás rakott zöldbab » Mazsolás palacsinta » Rakott csirke gombával
» Karfiol rakottas » Rakott husi (én így hívom) » Részeges palacsinta » Ászokpalacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.