| Kukorica fasírt kapros joghurttal receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 doboz kukorica konzerv (330 g) 1/2 fej lila hagyma 2 db közepes nagyságú répa 2-3 szikkadt zsemle 1 tojás 3 ek főtt rizs 1 ek friss petrezselyem só bors szerecsendió olaj a sütéshez Öntethez: csipet só 1 ek friss kapor joghurt Elkészítés: A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A szikkadt zsemlét vagy kenyeret vízbe áztatjuk, mint más fasírtnál. Átázott kenyerünkből/zsemlénkből kinyomkodjuk a vizet és egy tálba rakjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, apró kockára vágott lila hagymát, frissen préselt fokhagymát, petrezselymet, tojást és a fűszereket. A reszelt sárgarépát is az alap masszához adjuk. Összegyúrjuk, 12 darabra gombócozzuk és forró olajban kisütjük. Miközben sülnek a fasírtok a joghurtba belekeverjük a finomra vágott kaprot és csipet sót adunk hozzá. Tanácsok: Ha a fasírt összegyúrásnál túl lágy a massza akkor egy kis zsemlemorzsát szórjunk bele. Petrezselymes vajas burgonyával tálalhatjuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |