| Kukóleves /100 éves recept/ receptLevesek Hozzávalók: 25 dkg sertéstüdő 25 dkg csont 10 dkg vegyes zöldség 1 db vöröshagyma 4 dkg rizs, 4 tojás 4 dkg zsir 2 dkg liszt só bors babérlevél petrezselyemzöld 2 dl tejfől Elkészítés: A tüdőt csontal, a zöldséggel, hagymával babérlevélel, sós vizben puhára főzzzűk. Közben elkészitjük a kukókat: ami nem más, mint mint az alaposan megmosott tojáshéj, melynek csücsosabb végéről egy kis kupakot vágunk,le, itt kiengedjük a tojást, és félre tesszük a tojáshéjat. A megfőttlevest átszürjük. A tüdőt megdaráljuk, összevegyitjük a tojásokkal, a megfőtt rizzsel, egy csipetnyi sóval és a petrezselyemmel. Ezzel a masszával megtöltjük a tojáshéjjakat, minden tojástetejére egy vékony krumplikarikát nyomunk,hogy ki ne bujjon a töltelék. A kukókat a levesbe heyezzük, lassú tüzön, fedő alatt fözzük. Majd levesszük a tojáshéjakat tálba rakjuk, a leves tejfölel behabarjuk és a kukókra merjük. A receptet beküldte: gevi1931 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |