| Krémes sárgarépa torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: A bögre 250 ml-s 2 bögre liszt (70% tönköly fehérliszt, 30% teljeskiörlésű tönkölybúza liszt) 3 bögre répa lereszelve (kb. 5-6 db) 1 bögre durvára darabolt dió 1 bögre olaj 3/4-1 bögre nádcukor (ki mennyire szereti édesen) 4 db tojás 2 teáskanál őrölt gyömbér 2 teáskanál fahéj 2 teáskanál sütőpor 2 teáskanál szódabikarbóna Pici só Krémhez: 300 g mascarpone 1 db narancs leve és reszelt héja 3 evőkanál nád porcukor Elkészítés: Lereszelem a répákat és a sütőt előmelegítem 180 fokra. Mivel nagy mennyiség lesz belőle egy nagy tálban kezdjük el összekeverni a hozzávalókat. Először a tojásokat a cukorral szépen adagokban összekeverem, majd hozzáöntöm az olajat és szépen elkeverem, hogy egyenletes masszát kapjak. Elkezdem adagolni a száraz hozzávalókat: lisztet, fahéjat, gyömbért, sütőport, szódabikarbónát, sót – közben folyamatosan kevergetem. Ezután a répát és a diót adom hozzá, összedolgozzuk a tésztát, keverünk rajta néhányat és kivajazott, kilisztezett tortaformába öntöm. A sütési idő változó, a tortaforma méretétől is függ; kb. 50-90 perc között mozog. A torta kívülről már lehet szép sült, de a belseje még teljesen folyékony. Szúrjunk bele egy villát és ha már semmi nem ragad rá, akkor biztosan átsült a belseje is. A krémhez a mascarponet összekeverem a narancs héjával, levével és a porcukorral. Amíg a torta kihűl, hűtőbe teszem. Tálalás előtt kenem a krémet a tetejére. *Én lazább habbá vertem a tojásokat a cukorral, illetve kihülés után, rögtön rákentem a krémet, hogy az ízek összeérjenek. Az állás jót tesz neki :) Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: Cucicsillag Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |