| Krémes ahogy a cukrász késziti receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók: # Tésztához: # 8 tojás sárgája # 2 egész tojás # 5 evőkanál víz # 8 evőkanál cukor # 8 evőkanál liszt # fél csomag sütőpor # Krém: # 8 tojás fehérje # 3 csomag vaníliás pudingpor # 30 dkg cukor # víz Elkészítés: Elkészítés: A tésztához valókból piskótatésztát készítünk. Egy magasabb szélű sütőtepsiben kisütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk. A krémhez a pudingport 20 dkg cukorral és 2 dl hideg vízzel elkeverjük, és 15 percig állni hagyjuk. Közben egy 5 literes edényben 8 dl vizet forralunk és beleöntjük a pudingos masszát. Jó sűrűre főzzük. A 8 tojás fehérjét 10 dkg cukorral felverjük, beleöntjük a pudingos krémbe, és óvatosan elkeverve még egy kicsit főzzük. Hideg vízben időnként megkavarva langyosra hűtjük. A tepsit kibéleljük alufóliával, így rakjuk bele az egyik piskótalapot, rátesszük a krémet, és a tetejére már felkockázva tesszük a piskótát, hogy a szelet nagyságok már elkészítve legyenek, így könnyebb szeletelni. Hűtőben hagyjuk kihűlni. Azért a tepsiben kell elkészíteni, hogy így egyenletesen formás lesz a krémesünk a szélén is, az alufóliával pedig könnyen kiemelhetjük belőle, ha már kihűlt. Tálaláskor a tetejét megszórjuk porcukorral. Megjegyzés: Bonyolultnak tűnik, de egyszerűen nem lehet elrontani. Olyan lesz, mint a bolti krémes, csak piskóta lappal. Nagyon finom! Tanácsok: nagyon gyorsan elkészithető, nagyon mutatós édesség, én francia krémest is szoktam csinálni, Hulala habalapból kb. 7 dl-ből kemény habot verek rásimitom a krémre, majd erre fektetem a tetejének szánt piskótát. ez a hab, akár 3 napig is olyan keményen áll, mint ahogyan rátettük. A tetejét akár cukormázzal, de elég csak porcukorral bevonni. Fogyókurázoknak - be kell helyettesiteni a megfelelő anyagot (tönköly fehérliszt, édesitő, gyümölöcscukor) sok sikert! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: danya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |