| Fehér krémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: tésztához 30 dkg finomliszt, 8 dkg zsír, 4 dkg porcukor, l tojás, 1/2 dl tejszín, 4 g szál alkáli töltelékhez: 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 8 dkg liszt, 1/2 dl tej, 5 dkg mazsola, l nagy csomag vaníliás cukor. Elkészítés: A tésztához valókat csipetnyi sóval ösz-szegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Lisztezett deszkán két, fél centi vastag lappá nyújtjuk. Tepsire fektetve, előmelegített sütőbe toljuk, és aranysárgára sütjük. A lisztet a vaníliás cukorral ízesített tejjel simára keverjük, majd kis lángon, állandóan keverve, sűrű krémmé főzzük. A megmosott mazsolát is beleszórjuk. Ha kihűlt, a habos vajjal összekeverjük. A lapokat a krémmel megtöltjük, és hűtőszekrénybe tesszük. Csak másnap vágjuk fel nagy kockákra: így rakjuk tálra. Tanácsok: Egyszerűbb, ha a felső lapot előre kockákra vágjuk, és a krém tetejére egymás mellé fektetjük: a vágatok mentén a krém és az alsó tésztalap már könnyen szeletelhető. A receptet beküldte: cuky Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |