Tutireceptek.hu fejléc

Ecetes uborka recept

Kategória:


Hozzávalók:
uborka, só, cukor, víz, fűszerek

Elkészítés:
Apró 5-8 cm-es frissen szedett egészséges uborkákat jól megmossuk, és üvegbe helyezzük. Fűszereket rakhatunk közéje: koliander, mustármag, babérlevél, egész bor, kapor, torma, gyömbér, meggyfalevél, hosszú csöves paprika, ízlés szerint. Egy liter vízhez 3-4 dl ecetet, 2 dkg sót és 4 dkg cukrot számítunk, az ecetes vizet felforraljuk és langyosra hűtve az uborkára öntjük, majd lekötjük. Ha felbontva túl ecetesnek találjuk, használat előtt pár napra sós vízben áztatjuk.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhsajtos uborkasaláta » Uborkás szendvics » Grúz diós uborkasaláta » Tejes uborkaleves
» Uborkás marhahús tásztával » Ecetes dinnye » Ecetes szilva » Sajtos uborkasaláta
» Vizes uborka » Uborka leves kaprosan » Ecetes fokhagyma » Ropogós uborka
» Uborkás rizssaláta » Uborkás turmix » Uborkás fasírtrolád » Fokhagymás, kapros uborka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.