| Körtével töltött túrós párnácskák receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg túró 1 db tojás 5 dkg vaj 18 dkg liszt (+ a nyújtáshoz) só A töltelékhez: 3 db körte 1 tasak vaníliás cukor 3 ek aprított dióbél 1 ek vaníliaízű pudingpor A sodóhoz: 1 dl habtejszín 1 tk vaníliás cukor 1 tk vaníliaízű pudingpor 4 ek aprított dióbél Elkészítés: Simára keverjük a túrót, a tojást és a puha vajat. Beleszitáljuk az egy csipet sóval elvegyített lisztet. Alaposan összedolgozzuk, majd 10 percre a hűtőbe tesszük. A töltelékhez a körtéket meghámozzuk, a magházukat eltávolítjuk, a húsukat lereszeljük. Összekeverjük a vaníliás cukorral, a dióval és a pudingporral. Enyhén lisztezett felületen a tésztát 3 mm vastag téglalappá kinyújtjuk, és 8 cm átmérőjű köröket kiszúrunk belőle. Mindegyikre 1-1 evőkanál körtés tölteléket halmozunk. Félbehajtjuk őket, a széleket gondosan összenyomkodjuk. Sütőtálcán elrendezzük őket, majd a 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranyszínűre sütjük. A sodóhoz felforraljuk a tejszínt a vaníliás cukorral és a pudingporral. Hagyjuk kihűlni, azután hozzákeverjük a diót. A töltött párnácskákhoz kínáljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |