| Marcipános körtés pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók (kb 20 szelethez) 25 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só, 5 tojás, 10 dkg marcipánmasza, 50 dkg liszt, 1 zacskó sütőpor, 1,5 dl tej, 1,5 kg körte, 1 citrom leve, 1 dkg natúr pisztácia, 3 ek sárgabarack, 1 ek porcukor Elkészítés: 1. A vajat a kétféle cukorral és a sóval kikeverük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd beleforgatjuk a lereszelt marcipánt, és a tejjel váltogatva hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Margarinnal kikent 32x38 cm-es tepsibe simiítjuk. 2. A meghámozott körtéket félbevágjuk, 1 cm mélyen bevagdossuk, és a citrom levélvel meglocsoljuk. Rövid ideig állni hagyjuk, majd a domború felükkel felfelé a tésztába nyomkodjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 pecig sütjük. 3. A pisztáciamagokból a körtének szárat készítünk. A pitét további 5 percig sütjük, majd a megmelegített lekvárral megkenjük, és 5 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, és porcukrot szitálunk rá. Elkészítési idő: 120 perc Kalóriatartalom: 400 kcal A receptet beküldte: bibed Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |