| Borissza piskóta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók (4 személyre): * 40 dkg babapiskóta * 3,5 dl száraz fehérbor * 10 dkg mazsola * 5 dkg aszalt szilva vagy füge * 7 dkg durvára vágott dió * 4 tojás * 6 evőkanál porcukor * 2 citrom leve és lereszelt héja Elkészítés: A babapiskótát kis darabkákra tördeljük, mély tálba szórjuk. Meglocsoljuk 2 dl borral, megszórjuk a mazsolával, az összedarabolt aszalt gyümölccsel és dióval. A tojásokat egy tűzálló, fém keverőtálban simára keverjük a porcukorral, a citromok kifacsart levével és lereszelt héjával ízesítjük. Vízgőz fölé állítjuk, rátöltjük a maradék 1,5 dl bort, s a gőz fölött sűrű krémmé főzzük. Még forrón a gyümölcsös piskótákra öntjük és másnapig hideg helyen tartjuk. Egy nagyobb kanállal fagyis kelyhekbe szaggatjuk, a tetejét pedig „becsíkozzuk” olvasztott csokival. Tejszínhabbal kínáljuk. Tanácsok: jo étvágyat Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: shold Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |