| Könnyű saláta mustáros öntettel receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 4 keményre főzött tojás, 3 ek. ecet, 3 ek. mustár, só, bors, 4 ek. olaj, 1 csokor metélőhagyma, 1 kis karalábé, 1 csomó retek, 40 dkg kígyóuborka, 2 fej saláta, 25 dkg friss spenótlevél, 1 doboz zsázsa Elkészítés: Az ecetet kikeverjük 3 ek. vízzel és mustárral, majd sóval, borssal ízesítjük. Állandó kevergetés mellett, lassan belecsorgatjuk az olajat. A metélőhagymát felaprítjuk, és a felét a mustáros öntetbe szórjuk. A főtt tojásokat cikkekre vágjuk. A karalábét hasábokra metéljük, a retket vékonyan felszeleteljük. A meghámozott uborkát legyaluljuk vagy szeletekre vágjuk. A salátaleveleket és a spenótot falatnyi darabokra tépjük. A zsázsát ollóval levágjuk. A saláta előkészített hozzávalóit nagy tálban elvegyítjük, meglocsoljuk a mustáros öntettel és óvatosan összekeverjük. A maradék felaprított hagymával megszórva tálaljuk. Friss házikenyér illik hozzá. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |