| Körtés-pulykás saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: Körtés-pulykás saláta 4 nagy marék vegyes zöldsaláta 4 szál újhagyma 2 körte 4 evőkanál majonéz 1 evőkanál dijoni mustár 1 evőkanál szezámmag 1 gerezd fokhagyma 4 szelet pulykamell 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér 1 evőkanál olaj 4 evőkanál reszelt parmezán sajt Elkészítés: A salátaleveleket megmossuk, megszárítjuk. A hagymát és körtét felaprítjuk. A majonézt, a mustárt, a szezámmagot és a hagymát összekeverjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A pulykamellet és a kenyeret apró kockákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, a húst és kenyeret hirtelen átpirítjuk benne. Tányérra tesszük a salátát, rászórjuk a pirított húst és kenyérkockákat, ráöntjük az öntetet. Végül megszórjuk a parmezánnal. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |