Tutireceptek.hu fejléc

Habkönnyű csokoládékrém recept

Kategória:


Hozzávalók:

• 1 tojásfehérje
• 3 evőkanál natúr kakaópor, vagy Norbi instant kakaó
• folyékony édesítő ízlés szerint

Elkészítés:
Verd fel a tojásfehérjét kemény habbá, majd ehhez óvatosan keverd hozzá a kakaóport és az édesítőt. Nagyon könnyű, csokiízű habot kapsz.
Egyetlen hátránya, hogy szinte azonnal meg kell enni, ugyanis a tojáshab egy idő után összeesik. Szerencsére ez a körülmény nálunk még egyszer sem okozott problémát — annál inkább az utánpótlás.

Tanácsok:
Igaz, nem önálló étel (bár puding helyett én szívesen kanalazom), viszont egy csomó más finomság alapja lehel.
Larának például a palacsintába töltött változat nagyon bejön.
Arra mindig ügyelj, hogy csak natúr kakaóport használj, a különféle granulátumokat ugyanis telenyomják répacukorral.


A receptet beküldte: anett59


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habkönnyű sóskifli 1 » Csokoládékrémes málnatorta » Habkönnyű rizsfelfújt » Tartalmas csokoládékrém
» Habkönnyű mákos süti » Habkönnyű tejberizs » Habkönnyű-citromos kuglóf » Rumos csokoládékrém.
» Habkönnyű nyári édesség » Habkönnyű grízgaluska » Habkönnyű rántotta 2. » Tejszínes csokoládékrém
» Habkönnyű mákos » Habkönnyű kifli » Konyakos csokoládékrém » Csokoládékrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.