| Almásbéles receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 50 dkg liszt 20 dkg cukor 15 dkg zsír 1 egész tojás 1 dkg sütőpor kb. 1 kispohár tejföl csipet só Töltelék: 1,5 kg alma 15 dkg cukor őrölt fahéj daráltkeksz Tetejére: felvert egész tojás vagy vaníliás porcukor Elkészítés: Először a tölteléket készítem el. Az almát meghámozom, lereszelem, majd a cukorral együtt kb. 15 percig főzöm, míg csak kevés leve marad. Ízlés szerint szórok bele fahéjat, és kevés darált kekszet is teszek bele. Hagyom kihűlni. A tészta hozzávalóit kézzel összedolgozom, két felé veszem. (ha szükséges, még lehet hozzá adni tejfölt) Kizsírozom, lisztezem a nagy gáztepsit és belehelyezem a kinyújtott alsólapot. A kihűlt almás tölteléket rásímítom, majd ráhelyezem a másik kinyújtott lapot. Villával megszurkálom a tetejét, majd felvert egész tojással lekenem. Előmelegített sütőben sütöm. Ha nem kenem le a tetejét tojással, akkor sütés után a kihűlt sütit vaníliás porcukorral szórom meg. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |