| Almás felfújt receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 alma 15 dkg cukor 8 dkg vaj 5-6 dkg mazsola 1 tojás 15 dkg liszt 1 csomag sütőpor tej a díszítéshez mandulaforgács vaníliamártás Elkészítés: 1.) Kivajazunk egy sütőtálat. 2.) Az almákat megmossuk, meghámozzuk és szeletekre vágjuk. Hozzákeverünk 8 dkg cukrot, és a leforrázott mazsolát, majd az egészet a kivajazott sütőtálba nyomjuk. 3.) A maradék cukrot egy mélyebb tálba konyhai robotgéppel habosra keverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a sütőport, és annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrű, de folyós tésztát kapjunk. 4.) A folyékony tésztát ráöntjük a felszeletelt almákra, és megszórjuk mandulaforgáccsal. 5.) A sütőtálat előmelegített sütőbe tesszük, és kb.180 fokon 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük. 6.) Forrón, vaníliamártással fogyasztjuk. (Sima vaníliás pudingport készítünk picit több tejjel, ezzel öntjük nyakon az almás felfújtat.) A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |