| Diétás almás-pudingos süti receptHozzávalók: Tésztához; 7 tojás 6 evőkanál mandulaliszt 6 evőkanál glukonon 1 cs sütőpor (gluténmentes) Töltelékhez: 8 alma fahéj ízlés szerint glukonon ízlés szerint Kremhez: 2 csomag vanilias pudingpor 5 evőkanál glukonon 2 tojás 1 evőkanál vaj 1 l tej Elkészítés: A piskótát elkészítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a glukononnal kikeverjük. A sárga masszához hozzáadjuk a sütőport, majd a lisztet, ezt alaposan eldolgozzuk, majd a fehérjehabot óvatosan hozzákanalazzuk, és lassan összedolgozzuk. 180 fokra előmelegített sütőben kivajazott, kilisztezett tepsiben megsütjük kb. 20-25 perc alatt (tűpróba). Az almákat megmossuk ,meghámozzuk, és lereszeljük. Hozzáadjuk az édesítőt és a fahéjat, és elkeverjük. A pudingot megfőzzük, majd hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját és az előzőleg habbá vert fehérjét, és jól összedolgozzuk. A kihűlt piskótára rákanalazzuk az almát, és elosszuk a tetején, majd a pudingot. Hagyjuk kihűlni, majd betesszük a hűtőbe, hogy teljesen lehűljön. Jó étvágyat! A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |