Tutireceptek.hu fejléc

Disznósajt (bendő nélkül) recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 sertésfej
2 db sertésnyelv
l db sertéscsülök
5 gerezd zúzott fokhagyma
1 mokkáskanál majoránna
1 mokkáskanál őrölt bors
1 csapott evőkanál pirospaprika


Elkészítés:
Sós vízben puhára főzzük a húsokat, majd lecsontozzuk, kisebb darabokra vágjuk. A húsléből kiveszünk 1,5 dl-t és felfőzzük benne a fokhagymát, s a többi fűszerrel együtt a húshoz adjuk. Megkóstoljuk, ízlés szerint megsózzuk, - ügyelve arra, hogy a hús sós lében főtt. A masszát a hús levével lazítjuk, csak annyira, hogy ne legyen túl száraz.
Henger alakú mindkét végén kivágott nagyobb konzervdobozt függőlegesen tányérra állítunk, és belenyomkodjuk a húst. Fóliával szorosan lezárjuk, egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap (vízszintesen) meleg vizes csap alá tartjuk, de csak annyi időre, hogy ki lehessen nyomni a kész disznósajtot.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bundás kenyér zsír nélkül » Túrótorta tészta nélkül » Sztracsatella sütés nélkül » Őzgerinc sütés nélkül
» Húsnélküli hamburger » Álom szelet, sütés nélkül » Kelesztés nélküli kalács » Keksz szalámi sütés nélkül
» Pogácsa élesztő nélküli » Mézes(pihentetés nélküli) » Dunai Hullám sütés nélkül » Túrós édesség sütés nélkül
» Élesztő nélküli túrósfánk » Sütés nélküli puncskocka » Tiramisu (sajt nélkül) » Csíkos szelet sütés nélkül


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.