| Disznósajt (bendő nélkül) receptHúsételek Hozzávalók: 1 sertésfej 2 db sertésnyelv l db sertéscsülök 5 gerezd zúzott fokhagyma 1 mokkáskanál majoránna 1 mokkáskanál őrölt bors 1 csapott evőkanál pirospaprika só Elkészítés: Sós vízben puhára főzzük a húsokat, majd lecsontozzuk, kisebb darabokra vágjuk. A húsléből kiveszünk 1,5 dl-t és felfőzzük benne a fokhagymát, s a többi fűszerrel együtt a húshoz adjuk. Megkóstoljuk, ízlés szerint megsózzuk, - ügyelve arra, hogy a hús sós lében főtt. A masszát a hús levével lazítjuk, csak annyira, hogy ne legyen túl száraz. Henger alakú mindkét végén kivágott nagyobb konzervdobozt függőlegesen tányérra állítunk, és belenyomkodjuk a húst. Fóliával szorosan lezárjuk, egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap (vízszintesen) meleg vizes csap alá tartjuk, de csak annyi időre, hogy ki lehessen nyomni a kész disznósajtot. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |