| Kondorosi pecsenye receptHúsételek Hozzávalók: - 8-10 szelet hús: karajból a legjobb, de más húsból is finom. (pulykamellből készült a mienk) - 3 fej vöröshagyma - 1-2 gerezd fokhagyma - olaj - liszt - gomba - karikákra vágott füstölt kolbász - paradicsompüré - paprika (piros és tv is) - víz Elkészítés: A hússzeleteket kicsit megütögetem, sózom, borsozom, lisztbe mártom, forró olajban mindkét oldalán elősütöm. Az olajban kiolvasztok jó adag szalonnát. Ha megpirult, akkor belerakom a kockákra vágott vöröshagymát. Mielőtt kész, beleöntök 1-2 dl paradicsompürét, pirospaprikát, karikákra vágott tv paprikát, összerottyantom. Belerakom a szeletekre vágott gombát, sózom, borsozom, fokhagymát nyomok bele. Belerakom a hússzeleteket, a kolbászt, és vízzel felöntöm. Rázogatom, nem kavarom! Így készre főzöm (kb. negyedóra). Tanácsok: Vigyázni kell, könnyen leég a paradicsom miatt! Besűrűsödik a lé, nem lesz híg. Krumplival, nokedlivel is finom. :) A receptet beküldte: gne2 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |