| Koma leves és Stella Artois receptLevesek Hozzávalók: 15 dkg száraz bab 5 dkg füstölt szalonna 1 közepes fej vöröshagyma 2-2 db közepes sárgarépa és petrezselyem gyökér 1 evőkanál fűszerpaprika, só 1 babérlevél 5 dl Stella Artois 20 dkg füstölt kolbász 1 db tejföl 1 evőkanál. Liszt 1 mokkáskanál. Cukor Elkészítés: A babot megmossuk és annyi hideg vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi, majd egy éjszakán át áztatjuk. Másnap leszűrjük a babot lábasba töltjük hideg vízzel fölöntjük és kis lángon puhára főzzük. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk, lábasban megpirítjuk. A fölaprított hagymát megfonnyasztjuk rajta. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikával meghintjük. A káposztát durvára vágjuk és a hagymás alapra szórjuk. A puha babot a főzőlevével együtt a káposztára öntjük és 20 perc alatt összefőzzük. Megsózzuk, megborsozzuk, a babérlevéllel fűszerezzük és a sört is ráöntjük. A kolbászt vékony karikákra vágjuk, serpenyőben egy kissé megpirítjuk, majd a levesbe szórjuk. Tejfölös habarással besűrítjük, végül a cukorral ízesítjük. A receptet beküldte: docens Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |