| Kolbászos-tésztás fehérbableves receptLevesek Hozzávalók: 25 dkg apró szemű száraz fehérbab 1 babérlevél 1 közepes fej hagyma 2 gerezdfokhagyma só, 15-20 szem bors 15 dkg sárgarépa 15 dkg petrezselyem gyökér 10 dkg zeller 10 dkg karalábé 10 dkg füstölt paprikás kolbász 8 dkg kis kockatészta 10 dk főtt tarja néhány szál petrezselyem Elkészítés: A babot átválogatjuk és egy éjszakára beáztatjuk langyos vízbe. Másnap 2 liter hidegvízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a babérlevelet, a meghámozott hagymát egészben, a teatojásba zárt foghagymát és szemes borsot, majd félig lefedve, mérsékelt tűzön 20 percig főzzük. Megtisztítjuk a zöldségeket. A répaféléket karikára a zellert és a karalábét kis kockákra vágjuk. Az egybe hagyott kolbásszal együtt a babhoz adjuk, és puhára főzzük.(25-35 perc) Külön edényben enyhén sósvízben kifőzzük a tésztát és leszűrjük. A tarját 2x2 cm-es kockákra aprózzuk. Kivesszük a kolbászt a levesből, nem túl vékonyan felkarikázzuk, aztán a tarjával együtt a leveshez adjuk. Eltávolítjuk belőle a babérlevelet, a hagymát és a teatojást, sózzuk borsozzuk, felforraljuk, végül megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel. Tálaláskor minden tányér aljára 1-2 ek. tésztát szedünk, arra merjük a levest. Külön tálkában tejfölt is kínálhatunk hozzá. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |