| Kolbászos tészta paradicsomosan receptTésztafélék Hozzávalók: 1 evőkanál olívaolaj 4 vastag sertéskolbász, falatnyi nagyságú darabokra vágva 2 gerezd fokhagyma, zúzva 200 ml félszáraz fehérbor 1 evőkanál paradicsompüré 400 g apróra vágott paradicsom 500 g penne tészta 1 marék bazsalikom, parmezán a tálaláshoz Elkészítés: Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat és dobjuk rá a kolbászt. Pirítsuk meg, majd keverjük hozzá a fokhagymát és pirítsuk még 1 percig. Öntsük fel a fehérborral és addig forraljuk közepes hőmérsékleten, amíg a lé a felére csökken. Keverjük hozzá a paradicsompürét és főzzük még 10-15 percig, hogy besűrűsödjön. Amíg a paradicsomos kolbász készül, főzzük meg a tésztát a csomag utasításai szerint. Keverjük a szószhoz a tésztát és szórjuk meg bazsalikommal. Tálaljuk forrón, parmezánnal megszórva! A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |