Tutireceptek.hu fejléc

Kolbászhússal töltött kifli recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
40 dkg sütnivaló kolbász (vagy házilag készített kolbászhús)
15 dkg liszt
10 dkg túró
10 dkg vaj/margarin
1 nagy burgonya hámozva,puhára főzve
1 tojás
só,köménymag

Elkészítés:
A lisztből,az áttört túróból,áttört burgonyából,vajból/margarinból,tojásból közepesen kemény tésztát gyúrunk.
Fél óráig pihentetjük,majd 3 mm vastag tésztát nyújtunk belőle.
Először 12 cm széles csíkokra,majd ezeket egyenlő oldalú háromszögekre vágjuk.
A kolbászhéjból kinyomjuk a tölteléket,(vagy a saját készítésűből) a háromszögek közepébe 1-1 teáskanálnyit teszünk.
A tésztát felgöngyölítjük (a csücske legyen kívül) és kifliket formázunk belőle.
Vajjal/margarinnal vékonyan kikent tepsibe tesszük,megkenjük tojással,és megszórjuk köménymaggal.
Előmelegített sütőben közepesnél kicsit magasabb hőfokon 15-20 perc alatt készre sütjük.

Tanácsok:
Hidegen tálaljuk,nagyon finom vendégváró


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszos kifli » Tepertyűs kifli » Töltött kacsa » Sörkifli
» Töltött cukkini sajttal » Jugo kifli » Sonkás-sajtos kifli » Kiflikoch 2
» Hideg töltött sárgarépa » Gombával töltött tojás » Hússal töltött gombafejek » Egyszerű töltött lángos
» Töltött libanyak » Hamis töltött káposzta. » Mákos kifli (Diós) » Pékkifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.