| Kolbászhússal töltött kifli receptTésztafélék Hozzávalók: 40 dkg sütnivaló kolbász (vagy házilag készített kolbászhús) 15 dkg liszt 10 dkg túró 10 dkg vaj/margarin 1 nagy burgonya hámozva,puhára főzve 1 tojás só,köménymag Elkészítés: A lisztből,az áttört túróból,áttört burgonyából,vajból/margarinból,tojásból közepesen kemény tésztát gyúrunk. Fél óráig pihentetjük,majd 3 mm vastag tésztát nyújtunk belőle. Először 12 cm széles csíkokra,majd ezeket egyenlő oldalú háromszögekre vágjuk. A kolbászhéjból kinyomjuk a tölteléket,(vagy a saját készítésűből) a háromszögek közepébe 1-1 teáskanálnyit teszünk. A tésztát felgöngyölítjük (a csücske legyen kívül) és kifliket formázunk belőle. Vajjal/margarinnal vékonyan kikent tepsibe tesszük,megkenjük tojással,és megszórjuk köménymaggal. Előmelegített sütőben közepesnél kicsit magasabb hőfokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Tanácsok: Hidegen tálaljuk,nagyon finom vendégváró A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |