| Sörkifli receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1/2 kg liszt 6 dkg margarin, vagy zsír 2 dkg élesztő 1 kk. cukor 3-4 dl langyos tej 1 kk. só köménymag Elkészítés: Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez és a sóval és annyi tejjel amennyi szükséges rétestésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk. Négy adagra osztjuk. A cipókat kb fél centi vastagra kinyújtjuk, megkenjük a margarinnal (zsírral). 8 szeletre vágjuk. Kívülről befelé haladva felsodorjuk, kifliket formálunk. Sütőlemezre helyezzük, vízzel megkenjük, köménymaggal megszórjuk. Kb 2 óráig pihentetjük. Forró sütőben 10-15 percig pirosra sütjük. Tanácsok: Tehetünk a közepébe sajt darabokat, füstölt kolbászt, virsli darabokat. A tetejét sajttal, sóval vagy borssal is ízesíthetjük. Bezacskózva napokig eláll. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: cseteica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |