| Pékkifli receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 kg finomliszt, 2,5 dl forró víz, 2,5 dl tej, 4 evőkanál cukor, 5 dkg élesztő, 2 kávéskanál só, 2 kávéscsésze olaj. Elkészítés: Az élesztőt a tejben felfuttatom, hozzákeverem a vizet. A liszthez hozzákeverem cukrot, és az élesztős oldattal eldagasztom, közben az olajat is hozzáadom. Ha a tészta kész, 4 cipót formázok belőle, és letakarva 25-30 percet pihentetem. Egy-egy cipót kb. 1 cm vatagra nyújtok, utána 8 cikkre vágva felsodrom kifli alakúra. A kiolajozott tepsibe rakva a tetejüket tojással megkenem, és szezámmaggal beszórom. Előmelegített sütőben 170-180 fokon pirosbarnára sütöm. Finom vendégváró. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |