| Kókuszos kinder pingvin szelet 1 receptSütemények, édességek Hozzávalók: tésztához: 4 tojás 15 dkg finomliszt fél cs sütőpor 3 ek cukrozatlan (holland) kakaópor 2 ek olvasztott vaj 12 dkg kristálycukor csipet só 2 ek víz A krémhez: 1 tubus sűrített tej (150 g) 2 dl habtejszín 10 dkg kókuszreszelék 1 ek zselatin A tetejére: 1 tábla tortabevonó 2 ek napraforgó olaj kevés kókuszreszelék Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt, és sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, 2 ek vizet. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a kakaóporral, és a tojásos masszához adjuk. Simára dolgozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a csipet sóval kemény habbá felvert fehérjét. Az így kapott masszát a tepsibe töltjük, és előmelegített sütőben megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Kihűtjük, hosszában kettévágjuk. A krémhez a sűrített tejet lassú tűzön felforraljuk, langyosra hűtjük. A zselatint 6 ek vízben felmelegítjük (de nem forraljuk!). A langyosra hűlt sűrített tejhez keverjük az oldott zselatint. Felverjük a tejszínt, majd óvatosan belecsorgatjuk a sűrített tejet, végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket. A két kakaós piskótalap közé kenjük a kókuszos krémet, a tetejét vízgőz felett olvasztott tortabevonóval – melyhez adunk kb. 2 ek olajat -vonjuk be, és kevés kókuszreszelékkel megszórva díszítjük. Hűtőbe tesszük dermedni. Fogyasztás előtt forró vízbe mártott és szárazra törölt éles késsel szeleteljük fel. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |