Tutireceptek.hu fejléc

Habszelet II. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:

6 tojás fehérje
15 dkg porcukor
5 dkg darált dió vagy mandula
12 dkg Rama margarin
15 dkg liszt
csokoládé máznak
mazsola vagy cukrozott gyümölcs

Elkészítés:
a 6 tojás fehérjét keményre felverjük, hozzáadunk 15 dkg porcukrot, 5 dkg darált diót vagy mandulát, 12 dkg olvasztott, de kihűlt Rama margarint és végül a 15 dkg lisztet.
Őzgerinc formát papírral kibélelünk, ebbe öntjük a tészta masszát. Lassú tűzön sütjük. Akkor jó, ha a teteje megreped. Kifordítjuk a formából és ha kihűlt, csokoládémázzal vonjuk be, de beszórhatjuk porcukorral is. A tésztába keverhetünk mazsolát vagy cukrozott gyümölcsöt is.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habszelet » Csokis-mandulás habcsók » Zebratorta 3. » Kókuszos lekváros réteges
» Sport szelet sütemény » Cseh (orosz) krémes » 1-2-3 meglepetés torta » Csokis ropogós
» Barna csúcsok sütés nélkül » Palacsinta Ági módra » Csokis sütemény » Porhanyós pogácsa
» Kókuszkrémes muffin » Üdítős, túrós süti » Tiramisu by Rita » Kétmagos pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.