| "Mérges pulyka" szelet receptHúsételek Hozzávalók: 25 dkg kelvirág 50 dkg pulykacomb 10 dkg gépsonka 5 dkg liszt 1 dl étolaj 4 db tojás 1 cs. petrezselyemzöld só őrölt bors Elkészítés: A húst felszeleteljük, kiveregetjük, bevagdossuk és besózzuk. A kelvirágot rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, és szűrőn lecsepegtetjük. A tojásokat egyenként felütjük, felverjük, a zöldpetrezselymet finomra vágjuk. A pulykaszeleteket lisztbe forgatjuk, és kevés forró olajban megsütjük. Félretesszük, és melegen tartjuk. A sonkát a hús sütőzsírjában átforrósítjuk, kiszedve szintén melegen tartjuk. Az olajban megsütjük a tojáslepényt. Tálaláskor a húsra helyezzük a kelvirágot, a sonkát, majd erre a tojáslepényt. Tetejét megszórjuk a zöldpetrezselyemmel, őrölt borssal és forrón tálaljuk. Köretként adhatunk hozzá salátát. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |