| Kockás hús receptHúsételek Hozzávalók: Színhús (csirke, pulyka, halfilé) hagyma fokhagyma só bors húsleves alaplé tejszínes-fokhagymás spenót vagy karfiol, tejföl/joghurt currypor/zöldfűszerek Elkészítés: A kockás hús lehet csirke- vagy pulykamell, halfilé. A kiindulópont mindig az, hogy kevés olajon, hagymán (fokhagymán) lepirítjuk, sózzuk- borsozzuk, kevés alaplével továbbfőzzük, és innentől kezdve végtelen számú variációval folytathatjuk. Egyik kedvenc változat: tejszínes, fokhagymás spenótot főzök, nem sűrűre, majd az elkészült hússal összekeverem és főzöm még kb. 5 percig. A másik: karfiolt párolok, ízesítem, majd tejföllel és natúr joghurttal pürésítem, curryporral keverem a masszát, és összekeverem a hússal. Tálalás: barna (vagy barna/fehér kevert) rizzsel, tésztával, de én sokszor csak magában fogyasztom. A receptet beküldte: Pms1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |