Tutireceptek.hu fejléc

Kivis uborkasaláta mozzarellával recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2 db fürtös uborka
4 db kivi
1 db húsos paprika
25 dkg mozzarella
1 csokor petrezselyem
néhány salátalevél dekorációnak
A dressinghez:
3-4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál extraszűz olívaolaj (pl. 4,5 ek-nyi olaj)
2 evőkanál almaecet
só, bors frissen őrölve

Elkészítés:
Az uborkát megmosom, keresztben elvágom, kiskanállal kikaparom a magját. Vékony félholdakra vágom. A kivit meghámozom, szeletekre vágom. A paprikát megtisztítom és vékonyra metélem, az egészet egy tálba halmozom. A petrezselymet éles késsel apróra vágom.
Összekeverem a dresszinget és majdnem az egészet óvatosan összeforgatom a salátával, majd jó félórára állni hagyom. Tányérokba szedem, rámorzsolom a kézzel tépkedett mozzarellát, bőven ráhalmozom a petrezselymet és locsolok még rá a mártásból. A tetejére öntöttem még egy kevés friss olívaolajat


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görög uborkasaláta » Parasztos uborkasaláta » Epres-kivis torta » Fagylaltos-kivis tej
» Uborkasaláta rizstésztával » Perzsa uborkasaláta » Diós-sonkás uborkasaláta » Uborkasaláta
» Juhsajtos uborkasaláta » Kivis torta » Uborkasaláta télire » Kivis sütemény
» Kivis túrótorta » Tejfölös uborkasaláta » Uborkasaláta eperrel » Grúz diós uborkasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.