| Kivis uborkasaláta mozzarellával receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 2 db fürtös uborka 4 db kivi 1 db húsos paprika 25 dkg mozzarella 1 csokor petrezselyem néhány salátalevél dekorációnak A dressinghez: 3-4 evőkanál olívaolaj 1 evőkanál extraszűz olívaolaj (pl. 4,5 ek-nyi olaj) 2 evőkanál almaecet só, bors frissen őrölve Elkészítés: Az uborkát megmosom, keresztben elvágom, kiskanállal kikaparom a magját. Vékony félholdakra vágom. A kivit meghámozom, szeletekre vágom. A paprikát megtisztítom és vékonyra metélem, az egészet egy tálba halmozom. A petrezselymet éles késsel apróra vágom. Összekeverem a dresszinget és majdnem az egészet óvatosan összeforgatom a salátával, majd jó félórára állni hagyom. Tányérokba szedem, rámorzsolom a kézzel tépkedett mozzarellát, bőven ráhalmozom a petrezselymet és locsolok még rá a mártásból. A tetejére öntöttem még egy kevés friss olívaolajat A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |