| Kivis sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10kivi 5tojás 8dkg kristálycukor 1csomag vaníliás cukor A krémhez: 30dkg vaj 1/4kg porcukor 2tojás 2citrom A tojáshabhoz: 4tojásfehérje 12dkg kristálycukor 10dkg porcukor Továbbá: só kristálycukor 10dkg porcukor Elkészítés: 1. A sütőt 200fokra előmelegítjük.A tojásokat szétválasztjuk.A tojássárgákat felverjük a vaníliás cukorral és egy csipetnyi sóval,míg a massza meg nem duzzad. 2. Elkészítjük a tésztát:a tojásfehérjét a kristálycukorral krémes habbá verjük.A hab 1/3-át elkeverjük a tojássárgás masszával,majd a maradék lisztet váltakozva beleforgatjuk.A tésztát egyenletessen belesimítjuk a tepsibe és 10-15percig sütjük. 3. Elkészítjük a krémet:a tojásokat felverjük.A citromok levével és héjjával felforraljuk a vajat és aporcukrot,belekeverjük a tojásokat,szitán átöntjük és hűlni hagyjuk. 4. A süteményt kristálycukorral megszórt papírra buktatjuk.A kivit meghámozzuk és egyenlő vastagságú karikákra vágjuk. 5. A süteményt tepsibe helyezzük és rákenjük az átkevert citromos krémet.A krémen elosztjuk a kivikarikákat. 6. Elkészítjük a tojáshabot:a tojásfehérjét a kristálycukor felével krémes habbá verjük,hozzáadjuk a maradék cukrot,kemény habbá verjük,majd beledolgozzuk a porcukrot. 7. A sütőt 250 fokra előmelegítjük.A hab2/3-át rákenjük a krémre.A maradék habot nyomózsákba töltjük és csíkokban rányomjuk a süteményre,majd rászitáljuk a porcukrot.A süteményt előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Tanácsok: A kivit utóérlelésre tegyük almák mellé,műanyag zacskóba. Elkészítési idő: 75 perc Kalóriatartalom: 640 kcal A receptet beküldte: tifike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |