| Kivis túrótorta glukononnal receptHozzávalók: Kekszes alap 180 g üres cukormentes keksz 90 dkg margarin Krém 500 g tehéntúró 300 g tejföl 2 kávéskanál vanília aroma 1 citromból nyert citromhéj 150 g glukonon 5 db lapzselatin 200 ml habtejszín Teteje 3 közepes db kivi 2 teáskanál zselatin Elkészítés: Az osszetort kekszet az olvasztott margarinnal osszedollgozuk. Majd egy kerek torta formaba bele nyomkodjuk es elomelegitett sutobe Kb. 5-10 percig sütjük 210 fokos sütőben. Krém A habtejszínen és a zselatinon kívül minden hozzávalót jól elkeverünk, hogy minél krémesebb legyen . A habtejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáadjuk a túrós krémhez. A zselatint a megfelelő módon elkészítjük, majd a krémhez adjuk. Teteje A krémet rátesszük a kekszalapra, majd a felszeletelt kiviket a torta tetejére pakoljuk úgy, hogy mindenhova jusson lehetőleg. A megmaradt kivit összeturmixoljuk, és annyi vízzel öntjük fel, hogy egy halvány zöldes színt kapjunk. Ebből 1 dl-t elkezdünk melegíteni, beletesszük a zselatint, és a megfelelő módon elkészítjük. Ráöntjük a torta tetejére, és hűtőbe tesszük kb. 3 órára, amíg a zselatin megszilárdul. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |