| Kávés túrótorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 5 dkg porcukor 10 dkg vaj 15 dkg liszt A töltelékhez: 10 dkg vaj 4 db tojás 1,75 dl tejföl 25 dkg kristálycukor 50 dkg túró 2 evőkanál instant kávé pici vízben feloldva 1 teáskanál őrölt fahéj Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát bélelj ki sütőpapírral. Egy tálban gyúrd össze a lisztet, a porcukrot és a puha vajat, ezután fóliába csomagolva fél órára tedd a hűtőbe. Közben verd fel a tojásokat, keverd hozzá a kristálycukrot, a tejfölt, az olvasztott vajat, majd végül a túrót is. Botmixerrel turmixold össze, így krémes lesz a túró. Az így kapott masszát felezd el, és az egyik feléhez keverd hozzá az instant kávét és a fahéjat, amit egy pici vízben előzőleg feloldottál. Az előkészített sütőforma aljára nyomkodd bele a hűtőből kivett tésztát, majd villával szurkáld meg. Öntsd a tésztára először a fahéjas masszát, erre csorgasd a kávésat. A kettőt óvatosan keverd el, készíts spirálokat bele egy késsel, hogy kissé márványos legyen. A tortát tedd az előmelegített sütőbe, és kb. 45-60 perc alatt süsd készre. Ha elkészült, hagyd kihűlni, majd díszítsd tejszínhabbal, mielőtt felszeleteled. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |