| Kínai sertéshús tojásos rizzsel receptHúsételek Hozzávalók: 200 g rizs 350 g szűzpecsenye 2 tk kínai ötfűszer-keverék 25 g étkezési keményítő 3 tojás 25 g barna cukor 2 ek olaj 1 vöröshagyma, apró kockákra vágva 2 gerezd fokhagyma 100 g sárgarépa, kockákra vágva 1 piros paprika, kockákra vágva 100 g zöldborsó 15 g vaj só bors Elkészítés: 1.A rizst megmossuk. Majd enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük. 2.A szűzpecsenyét megmossuk, szárazra töröljük, vékony szeletekre vágjuk. 3.Az ötfűszer-keveréket elkeverjük az étkezési keményítővel, 1 tojással és a cukorral. A húst hozzáadjuk, és jól összekeverjük. 4.Az olajat felforrósítjuk egy wokban. A húst benne ropogósra sütjük, majd kivesszük, és melegen tartjuk. 5.A wokba tesszük most a hagymát, paprikát, sárgarépát, zöldborsót és a zúzott fokhagymát, és 5 percig sütjük. 6.A húst visszatesszük a wokba, a rizst is hozzáadjuk, és további 5 percig sütjük. 7.A megmaradt 2 tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk. 8.A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a felvert tojásokat, és egy omlettet sütünk. Az omlettet vékony csíkokra vágjuk, és a rizses húshoz keverjük. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |