| Kínai csirkemell leves tápióka gyönggyel receptLevesek Hozzávalók: 1/2 db csirkemell 1 db sárgarépa 1 db fehér répa 1/2 db karalábé 1/2 db zellergumó 20 dkg bármilyen ehető gomba 1 db közepes vöröshagyma vagy 2 db újhagyma 1 levél fejeskáposzta 1 kávéskanál piros arany 1 db húsleves kocka 1 csapott kávéskanál fűszerkeverék (delikát v. virgin) 1 késhegynyi őrölt bors 1 kávéskanál balzsamecet 2 evőkanál szójamártás 2 evőkanál zselatin-por 4 evőkanál tápióka gyöngy csípős paprika ízlés szerint Elkészítés: A hagymát félbe, majd szeletekre vágjuk, a húst és a zöldségeket, gombát, káposztalevelet pedig juliennre (gyufaszál vékonyságúra és hosszúságúra). Amennyiben újhagymával készítjük, a zöldjéből is szeleteljünk. Rátesszük a piros aranyat, a húsleves kockát, a fűszerkeveréket, megszórjuk őrölt borssal, majd 2,5 liter vízzel felöntve félig megfőzzük. A szójamártással, balzsamecettel, tápióka gyönggyel még pár percig főzzük, végül elkeverjük a zselatinnal. Amennyiben szükséges, utánsózzuk. Tanácsok: A hófehér tápióka gyöngyök a főzés folyamán gyöngyház színűvé válnak és gyémántként ragyognak a forró leves tetején. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |