| Kijevi kotlett (kukoricás változat) receptHúsételek Hozzávalók: - 1kg csirke vagy pulykamell - 10dkg margarin - 10dkg sajtkrém - 1teáskanál liszt - 2evőkanál sós vízben főtt kukorica - csipetnyi őrölt szerecsendió - csipetnyi feketebors - csipetnyi só - liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz Elkészítés: A margarint megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a sajtkrémet, a lisztet, a kukoricát, a szerecsendiót, a feketeborsot, és a sót. Kicsit állni hagyjuk a hűtőben, addig vékony szeletekre vágjuk a mellett, finoman kikloffoljuk, és besózzuk. Ha kicsit levet eresztett a hús, akkor a hússzeleteket egyenként megtöltjük a Kijevi töltelékkel, félbe hajtjuk, majd beleforgatjuk lisztbe, tojásba, és zsemlemorzsába. Edényben olajt forrósítunk, és hirtelen, nagy lángon sütjük a húsokat, különben kifolyik a töltelék. Tanácsok: Köretnek rizst, vagy gombás rizst javaslok. Salátának kitűnő választás a kukorica saláta vagy a csemegeuborka. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Mystral Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |