| Kukoricás babsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 3 dl. tarkabab, 1 dl. csmege kukorica ( lehet konzervből is), 1 nagy fej lila hagyma, 2 evőkanál kukoricaliszt, 1 db. kisebb hegyes, erős paprika, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál . pirospaprika, 1 evőkanál szójamártás, 2 evőkanál ételecet, 1 db. erőleves (lehet kockából is), 3 evőkanál kristálycukor, csipetnyi só. Elkészítés: Előző este a babot beáztatjuk, majd enyhén sós vízben 25-30 perc alatt készre főzzük. Külön edényben a kristálycukrot feloldjuk ecet és szójamártás keverékében, majd belekeverjük a pirospaprikát, a felszeletelt, apróra vágott lila hagymát, fokhagymát és a finomra szeletelt erős paprikát is. Megszórjuk csipetnyi sóval és az egészet 3-4 percig forraljuk, majd vízben feloldott kukoricaliszttel felengedjük, átforraljuk és a végén hozzáadjuk a babot és kukoricát is, összekeverve. (Ha friss csöves kukoricát használunk, akkor enyhén sós vízben ezt is előfőzzük.) Izlés szerint tálaláskor megszórhatjuk édes-nemes paprikával, vagy őrölt fekete borssal. Hűtőben tároljuk tálalásig. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |