| Kifőtthús karfiollal receptEgytálételek Hozzávalók: levesben főtt bármilyen maradék főtt hús 1 db tejben áztatott zsemle 2 db tojás 1,5 kg karfiol 10 dkg vaj 3 dl tejföl kenyérmorzsa Elkészítés: A karfiolt sós vízben puhára főzzük. Közben az egyik tojást is megfőzzük, majd a főtt hússal együtt ledaráljuk, majd hozzátesszük a nyers tojást, a zsemlét, ízlés szerint sózva és kevés tejföllel eldolgozzuk. A puhára főtt karfiolt egy vastagon kivajazott, előzőleg vajon megpirított morzsával megszórt edénybe szórjuk, rá a húsos massza, ismét karfiol. A tetejét is megszórjuk pirított morzsával, rácsurgatjuk a maradék tejfölt,amit 2 dl karfiol főzőlevével hígítottunk. 5 dkg vajat a tetejére kockázunk és sütőben szép pirosra sütjük. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |