Tutireceptek.hu fejléc

Kevergetve sütött garnélarák paradicsommártásban recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
22 dkg friss vagy fagyasztott garnélarák páncéljában, fej nélkül
fél teáskanál só
22 dkg paradicsom
5 evőkanál földimogyoró- vagy kukoricaolaj
4-5 gerezd megtisztított és finomra vágott fokhagyma
4 db újhagyma zöld és fehér része, 2,5-cm-es darabokra vágva
2 teáskanál híg szójamártás
fél teáskanál cukor és burgonyaliszt

Elkészítés:
Ha fagyasztott rákot használunk, alaposan hagyjuk kiengedni. Tisztítsuk meg a páncéljától és az ereitől. I
tassuk le a vizet egy konyhai papírtörölközővel, és tegyük a rákokat egy tálba.

A só felével szórjuk meg, ettől megkeményedik. Körülbelül 15 percig hagyjuk állni.

Tegyük a paradicsomot egy tál nagyon forró vízbe, és hagyjuk benne 5-10 percig.
Miután a héját lehúztuk, szeleteljük fel.

Nagy lángon hevítsük a wokot füstölésig.
Öntsük bele az olajat, futtassuk körbe és hevítsük fel nagyon forróra.
Tegyük bele a fokhagymát és az újhagyma fehér részének felét.
Néhányszor keverjük meg, hogy azízek
felszabaduljanak, majd adjuk hozzá a rákokat. Csúsztassunk a woklapátot vagy egy fémlapátot a wok oldalán le, egészen az aljáig, és gyors egymásutánban
forgassuk át a rákokat körülbelül 1 percig, vagy amíg fel nem kunkorodnak és rózsaszínűek nem lesznek.
Szedjük át ezeket egy meleg tálra úgy, hogy a
wokban minél több olaj maradjon.

Az újhagyma maradék fehér részét is tegyük a wokba.
Öntsük hozzá a paradicsomot, és jól keverjük össze.
A maradék sóval szórjuk meg, adjuk hozzá a szójamártást és a cukrot.
Fedő alatt, közepes lángon főzzük 2-3 percig.

Keverjük hozzá a jól feloldott burgonyalisztet.

Tegyük vissza a rákokat a wokba, és adjuk hozzá az újhagyma zöld részét.
Növeljük a hőmérsékletet, kevergessük és forgassuk, amíg a rákok jól át nem forrósodnak. Végül szedjük át egy előmelegített tálra.


A receptet beküldte: LoLiNa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spagetti garnélarákkal » Garnélarákos tagliatelle » Majonézes garnélarák » Egészben sütött pulyka
» Roston sütött szalonka » Mélysütött húsgolyók » Tepsiben sütött csirkecomb » Sajttal sütött burgonya
» Sajtban sütött tojás » Mélysütött mandulás csirke » Sajttal sütött kotlett » Tésztában sütött tonhal
» Ropogós garnélarák » Otthon sütött kenyér. » Lazac spenóttal » Mexikói halsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.