| Kevergetve sütött garnélarák paradicsommártásban receptHalas ételek Hozzávalók: 22 dkg friss vagy fagyasztott garnélarák páncéljában, fej nélkül fél teáskanál só 22 dkg paradicsom 5 evőkanál földimogyoró- vagy kukoricaolaj 4-5 gerezd megtisztított és finomra vágott fokhagyma 4 db újhagyma zöld és fehér része, 2,5-cm-es darabokra vágva 2 teáskanál híg szójamártás fél teáskanál cukor és burgonyaliszt Elkészítés: Ha fagyasztott rákot használunk, alaposan hagyjuk kiengedni. Tisztítsuk meg a páncéljától és az ereitől. I tassuk le a vizet egy konyhai papírtörölközővel, és tegyük a rákokat egy tálba. A só felével szórjuk meg, ettől megkeményedik. Körülbelül 15 percig hagyjuk állni. Tegyük a paradicsomot egy tál nagyon forró vízbe, és hagyjuk benne 5-10 percig. Miután a héját lehúztuk, szeleteljük fel. Nagy lángon hevítsük a wokot füstölésig. Öntsük bele az olajat, futtassuk körbe és hevítsük fel nagyon forróra. Tegyük bele a fokhagymát és az újhagyma fehér részének felét. Néhányszor keverjük meg, hogy azízek felszabaduljanak, majd adjuk hozzá a rákokat. Csúsztassunk a woklapátot vagy egy fémlapátot a wok oldalán le, egészen az aljáig, és gyors egymásutánban forgassuk át a rákokat körülbelül 1 percig, vagy amíg fel nem kunkorodnak és rózsaszínűek nem lesznek. Szedjük át ezeket egy meleg tálra úgy, hogy a wokban minél több olaj maradjon. Az újhagyma maradék fehér részét is tegyük a wokba. Öntsük hozzá a paradicsomot, és jól keverjük össze. A maradék sóval szórjuk meg, adjuk hozzá a szójamártást és a cukrot. Fedő alatt, közepes lángon főzzük 2-3 percig. Keverjük hozzá a jól feloldott burgonyalisztet. Tegyük vissza a rákokat a wokba, és adjuk hozzá az újhagyma zöld részét. Növeljük a hőmérsékletet, kevergessük és forgassuk, amíg a rákok jól át nem forrósodnak. Végül szedjük át egy előmelegített tálra. A receptet beküldte: LoLiNa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |