| Kelt túrós pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: - 25 dkg túró - 25 dkg Ráma - 50 dkg liszt - 1 tojás - 3 dkg élesztő - 1 dl tej - 1 tk. cukor - 1 evőkanál só Elkészítés: Az élesztőt a meglangyosított cukros tejbe morzsolom és felfuttatom. Összekeverem a lisztet a margarinnal, a túróval és a sóval. Beleöntöm a felfuttatott élesztőt, a tojást és sima tésztává dolgozom. Kiveszem a tálból az összeállt tésztát és a gyúródeszkán még átgyúrom egy kicsit. Ha ragad, bővebben lisztezem. Ezután kinyújtom, hajtogatom és beteszem a hűtőbe. Ezt a hajtogatást még kétszer megismétlem, miközben fél-fél órát pihentetem a hűtőben. Végül kb. 1 cm vastagra kinyújtom, a tetejét rácsozom, megkenem tojással és reszelt sajtot szórok rá. Kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatom és sütőpapíros tepsiben, 200 °C-os sütőben (kb. 15-20 perc alatt) megsütöm. Nagyon finom, könnyű pogácsa. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |