| Kelkáposztafőzelék - másképpen receptFőzelékek Hozzávalók: Fél fej kelkáposzta 1 kisebb hagyma fokhagyma, ízlés szerint, (én sokat teszek bele) 2 db kisebb sárgarépa só ízlés szerint, v 1 ek vegeta majoranna 1 kávésk. egész köménymag 4 db közepes krumpli 1 nagy dobozos tejföl kb. 5-6 ek liszt Elkészítés: A kelt kb fél centis csíkokra vágom, hozzáreszelem a sárgarépát. Mindjárt a lábosba: A hagymát négybe vágom felszeletelem, hozzáaprítom a fokhagymát, mehet bele a fűszer, majd olívaolajon elkezdem pirítani. Közben mehet bele a kel és a répa. Sűrűn keverni kell, nehogy a fokhagyma odaégjen. Ha a kel egy kicsit megfonnyadt, megsózom, fedő alatt párolom, majd mikor már jobban összeesett, felöntöm vízzel, v maradék húslevessel. Nem kell sok, éppen csak, h ellepje. Amíg fő, megpucolom a krumplikat és hozzáadom. Amire a krumpli megfő, kikeverem a tejfölt a liszttel, és hozzáadom, simára keverem, és még egyszer forralom. (Meg még nyomok bele fokhagymát.) Tanácsok: Kel, ha csak kicsi van, akkor egészet veszek, és nem dobom ki a külső sötét leveleit, egészséges! Amúgy se szeretem mindenben a pirospaprikát, de ezt véletlenül találtam így fel. Nagyon finom lesz a répától. A főzésnél - szerintem - fontos a sorrend, sokkal hamarabb megfő, ha előbb átforgatjuk olajban, és csak utána sózunk. És így nem olyan büdös az egész lakás tőle. Bármilyen megszokott hús jó hozzá, akár virsli is. Levesnek is jó, annak, aki szereti a krém- v krémes leveseket. Nekem nincs gyerekem, de ezt szerintem a legfinnyásabbak is meg fogják enni... (?) Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: 65dolphins Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |