| Pulykahús másképpen receptHúsételek Hozzávalók: 25 dkg apró hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 4 szelet pulykamell, 4 evőkanál olaj, kevés összetört koriander(lehet zölden is), 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál frissen őrölt fehér bors, 50 dkg paradicsom, 1 húsleveskocka fél csokor petrezselyem, Elkészítés: A pulykamellszeleteket megmossuk, felitatjuk róluk a nedvességet. Az olajat egy nagyobb serpenyőben felhevítjük, és beleszórjuk a koriandert. A sóval, borssal bedörzsölt hússzeleteket rátesszük a korianderes olajra, és erős tűzön mindkét oldalukat hirtelen megsütjük, majd kivesszük a serpenyőből. A maradék zsiradékra rátesszük az apróra vágott hagymát, a fokhagymaprésen átnyomott fokhagymát, a meghámozott és kockákra vágott paradicsomot, a húsleveskockát, a cukrot, a borsot. A mártást folytonos keverés mellett felforraljuk, majd addig pároljuk, amíg a paradicsom szét nem fő benne. Ha elkészült, tányérra szedjük, tetejére 1-1 szelet pulykamellfilét teszünk, és meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel. A receptet beküldte: dobos Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |