| Habos kávés receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 20 dkg liszt 4 tojás 20 dkg porcukor 1 csomag sütőpor 1 dl tej 1 dl napraforgó olaj Krémhez: 10 dkg liszt 3 tojás sárgája 1 csomag vaníliás cukor 3 dl tej 1 dl feketekávé 20 dkg porcukor 20 dkg margarin Piskótához: 4 tojás 4 ek cukor 4 dkg liszt Tetejére: 4 dl habtejszín 2 kávéskanál ételfesték (piros) Elkészítés: Tészta: a tojás sárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, tejet és az olajat, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben tűpróbáig sütjük, 180 fokos sütőben, majd kihűtjük. Krém: a tejet, vaníliás cukrot, tojások sárgáját, lisztet és a kávét összekeverjük, felfőzzük. Amikor kihűlt a krém, hozzáadjuk a porcukorral kikevert margarint. A kihűlt tésztára kenjük ezt a krémet. Piskóta: a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját, és beleszitáljuk a lisztet. Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben megsütjük. A krémmel megkent tésztára tesszük a kihűlt piskótát. A habtejszínt keményre felverjük és a háromnegyed részével megkenjük a piskótát. A maradék habhoz adjuk a piros ételszínezőt és habzsákba téve ízlés szerint díszítjük a süti tetejét. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |